نمای ورق پانچ
شاید تا کنون ورق های فلری سوراخ دار را که با طرح های متنوع روی سطوح خارجی ساختمان ها اجرا می شود دیده باشید. این ورق های سوراخ دار یا ورق پانچ ها، در واقع جزو نماهای پیش ساخته محسوب می شوند که از مقاومت بالایی برخوردارند به همین دلیل در میان کارفرمایان از محبوبیت بالایی برخوردار می باشند. استفاده از نمای ورق پانچ در اقلیم های گرم و خشک، به دلیل کنترل نور ورودی با داخل ساختمان ها و کاهش اتلاف انرژی انتخاب مناسبی می باشد. از ورق پانچ می توان در نما، دکوراسیون داخلی، پارتیشن، درب، کف سازی، المان های تزئینی و … استفاده کرد.
ساختار نمای ورق پانچ
نمای ورق پانچ از تعدادی ورقه آلومینیومی یا آهنی با ضخامت ۳ تا ۴ میلی متر تشکیل شده است. روی این ورق ها توسط دستگاه CNC حفره ها یا طرح های متفاوتی را برش می دهند. کنترل میزان نور توسط سوراخ هایی که روی ورق پانچ تعبیه شده است، انجام می شود. نمای ورق پانچ به عنوان پوسته اصلی یا پوسته دوم ساختمان قابل اجرا می باشد.
رنگ نمای ورق پانچ
ورق پانج های آلومینیومی به دو روش کوره ای و آنادایز رنگ آمیزی می شود. رنگ کوره ای به مرور زمان در برابر نور خورشید، رطوبت، زنگ زدن، خط و خش و پوسته پوسته شدن، مقاومت خود را از دست می دهد. در صورتی که رنگ آنادایز یک لایه محافظ روی ورق به وجود آورده و مقاومت آن را بالاتر می برد.
مزایای ورق پانچ
- سرعت نصب و اجرای بالا
- قابلیت کنترل نور ورودی به ساختمان
- مقاومت بالا در برابر شرایط مختلف جوی
- امکان اجرا در تمامی اقلیم ها و شرایط های آب و هوایی
- امکان اجرا روی پنجره، دیوار، سقف، کف، در و ….
- ایجاد منظره ای زیبا از نور و سایه
- دوام بالا در برابر فشار و ضربه
- قابلیت اجرا روی آجر، سرامیک، شیشه، سنگ و …
- عایق مناسب در برابر آلودگی صوتی
معایب نمای ورق پانچ
- هزینه بالای اجرا و نصب
- امکان کدر شدن سطح رویی ورق ها
- به علت حساس بودن نمای ورق پانچ، اجرا آن باید توسط تیم مهندسی مجرب انجام شود و غیر این صورت مقاومت آن کاهش پیدا می کند.
انواع برش نمای ورق پانچ
ورق پانچ ها به وسیله واتر جت، لیزر، دستگاه های پرس سنبه ای، دستگاه های تیغه و … برش داده می شوند و در آن ها طرح های دلخواه تعبیه می شود. البته هر کدام از روش های برش این ورق ها کیفیت متفاوتی دارند و به منظور هدف های متفاوتی اجرا می شوند.
اجرای نمای ورق پانچ
نمای ورق پانچ پس از اجرای زیر سازی به روش های زیر اجرا و نصب می شود.
- نصب توسط براکت فلزی: در این روش ورق پانچ ها با کمی فاصله از ساختمان نصب شده و لبه های بیرونی ورق پانچ با استفاده از براکت به زیرسازی متصل می گردد.
- اجرا به روش کامپوزیت: در این روش زیرسازی فلزی همانند زیرسازی کامپوزیت و به صورت شبکه ای اجرا می شود. پس از اجرای زیرسازی کناره های ورق ها را خم کرده و توسط نبشی ها به زیرسازی ساختمان پیچ می شوند. در این روش پیج ها به صورت غیر نمایان می باشند و در نمای ساختمان اثری از اتصالات و نگهدارنده ها دیده نمی شود.
- نصب توسط پیچ به نما: در این روش ورق پانچ ها به صورت خام مورد استفاده قرار می گیرند و توسط پیچ های گالوانیزه به سازه ساختمان متصل می شوند. اجرای ورق پانچ با این روش از هزینه کمتر و سرعت بالاتری برخوردار است.
- نصب به روش خم: در این روش لبه ورق پانچ ها خم می شود و توسط پیج گالوانیزه به زیرسازی متصل می شود.
قیمت نمای ورق پانچ
قیمت نمای ورق پانچ به متراژ نما، نوع و ضخامت ورق، جنس و رنگ ورق، طرح پانچ شده روی ورق، نوع و جنس اتصالات، موقعیت پروژه و … بستگی دارد.
جهت اطلاع از قیمت نمای ورق پانج با گروه مهندسی تسکو تماس بگیرید.