همانطور که می دانید امروزه استفاده از پارتیشن شیشه ای جهت طراحی داخلی دفاتر رواج چشمگیری یافته است. یکی از اصلی ترین مشکلات استفاده از جداره های نازک شیشه ای به جای دیوار های ضخیم قدیمی، وجود صدا های مزاحم و اذیت کننده در فضای کار اشتراکی می باشد. امروزه حفظ حریم خصوصی کاربران به خصوص در دفاتر اداری یکی از معضلات طراحی مدرن و استفاده از پارتیشن شیشه ای در ادارات به شمار می رود. در ادامه این مقاله راه کار هایی جهت آکوستیک کردن فضا و حفظ حریم شخصی کارمندان ارائه می دهیم. یکی از راهکار های جلوگیری از عبور صوت در پارتیشن های شیشه ای، استفاده از پارتیشن شیشه ای آکوستیک یا تجهیزات آکوستیک می باشد.
پارتیشن شیشه ای آکوستیک
از پارتیشن شیشه ای آکوستیک جهت ایجاد حریم خصوصی و جلوگیری از نفوذ صوت استفاده می شود. پارتیشن شیشه ای عموما به دو صورت دو جداره و تکجداره قابل اجرا می باشد. همانطور که می دانید ماهیت ذاتی شیشه و سطح صیقلی آن به گونه ای است که باعث می شود صوت تا حد زیادی انعکاس پیدا کرده و عبور نکند. پارتیشن شیشه ای تک جداره می تواند حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از عبور صوت جلوگیری کند در حالی که این عدد در پارتیشن شیشه ای دو جداره به ۸۰ تا ۹۰ درصد می رسد. در ادامه به توضیح انواع روش های کنترل صدا در پارتیشن شیشه ای خواهیم پرداخت.
راهکار های ایجاد عایق صوتی در پارتیشن شیشه ای
- استفاده از شیشه هایی با ضخامت بالاتر: همانطور که می دانید شیشه، عایقی مناسب در برابر صوت محسوب می شود. هر چه ضخامت شیشه مورد استفاده در پارتیشن شیشه ای بیشتر باشد، عبور صوت و صداهای مزاحم کاهش می یابد. شیشه های با ضخیم تر به دلیل دارا بودن جرم بالا تر، ارتعاشات صوتی را به صورت موثر جذب می کرده و صوت کمتری را از خود عبور می دهد. شیشه هایی با ضخامت ۱۰ میلی متر و بالا تر می تواند عبور آلودگی صوتی را تا حد زیادی کاهش دهد.
- استفاده از شیشه های دو جداره و چند جداره: شیشه های دو جداره یا چند جداره به دلیل فضای خالی که در بین آن ها وجود دارد، مانند یک عایق صوتی عمل کرده و میزان عبور صوت را تا حد چشم گیری کاهش می دهد.
- استفاده از لمینیت عایق صوت: لمینیت های عایق صوت در واقع ورق های نازکی هستند که روی انواع شیشه نصب شده و ارتعاشات صدایی را جذب می کنند. این ورق ها عبور صوت را تا حد چشمگیری کاهش می دهند.
- استفاده از درزگیر: از درزگیر جهت پر کردن فضای خالی بین دیوار یا سقف و پارتیشن استفاده می شود. درزگیر ها می توانند به جلوگیری از عبور صوت در پارتیشن شیشه ای کمک شایانی کنند.
- استفاده از پرده های ضخیم: نصب پرده های ضخیم می تواند مانند یک عایق ثانویه عمل کرده و از عبور صدا های مزاحم جلوگیری کنند.
- استفاده از پارتیشن های شیشه ای آکوستیک: پارتیشن شیشه ای آکوستیک یکی از انواع پارتیشن شیشه ای می باشد که از تکنیک هایی جهت جذب و مسدود سازی صدا استفاده می کند.
- استفاده از شیشه های لمینیت شده: همانطور که می دانید شیشه های لمینیت از دو یا چند شیشه تشکیل شده اند که توسط طلق PVB به یکدیگر چسبانده شده اند. PVB یا پلی وینیل بوتیرال بین شیشه ها، مانند یک عایق صوتی عمل کرده و مانع از عبور صدا های مزاحم می شود.
- نصب پارتیشن شیشه ای به صورت فریم دار: پارتیشن های شیشه ای فریم لس به دلیل نداشتن فریم و لاستیک های درزگیر، صدای بیشتری را از خود عبور می دهند. استفاده از پارتیشن های فریم دار خصوصا فریم های ضخیم تر می تواند از نفوذ صداهای مزاحم جلوگیری کند.
- درزبندی صحیح: همانطور که گفته شد استفاده از درزگیر می تواند باعث کاهش صوت شود. البته استفاده از چسب های درزگیر آکوستیک و درزبندی اصولی نیز می تواند از نفوذ صوت جلوگیری کند.
- استفاده از عایق های صوتی: عایق های صوتی مناسب مانند پشم شیشه و فوم های آکوستیک نیز تاثیر به سزایی در جلوگیری از عبور صدا در پارتیشن های شیشه ای ایفا می کند.
پارتیشن شیشه ای عایق صوت
در تهیه و تولید پارتیشن شیشه ای عایق صوت یا آکوستیک از نوعی عایق نرم که دارای خلل و فرج جهت جذب و کنترل صوت می باشد، استفاده شده است. این عایق از نوعی پلی استر بازیافت شده ساخته می شود که توانایی جذب و کاهش صدا های مزاحم را تا ۸۵ درصد دارا می باشد.
کاربرد پارتیشن شیشه ای آکوستیک
پارتیشن شیشه ای آکوستیک معمولا در کاربری های شلوغ و پر تردد نصب و اجرا می شود تا بتواند کمی از آلودگی صورت پیرامون کاسته و تمرکز کاربران را افزایش دهد. از پارتیشن شیشه ای آکوستیک می توان در تمامی دفاتر اداری، کتابخانه ها، مراکز آموزشی، کافه ها، رستوران ها، آزمایشگاه ها، بیمارستان ها و مراکز درمانی، ساختمان های مسکونی، لابی ساختمان ها و … استفاده کرد.
مزایای پارتیشن شیشه ای آکوستیک
- نظافت و نگهداری ساده و بدون نیاز به استفاده از شوینده های خاص
- عبور نور کافی از شیشه ها
- عدم کوچک نشان دادن فضا
- قابلیت استفاده در فضاهای شلوغ و پر تردد
- بالا بردن تمرکز و راندمان کاری کاربران
- قابلیت بهره گیری از انواع نورپردازی
- قابلیت استفاده از انواع شیشه ها مانند شیشه هوشمند، شیشه رنگی، شیشه دودی، شیشه چاپی با طرح دلخواه، شیشه مات و …
- قابلیت اجرا و نصب سریع
- ایجاد ظاهری زیبا و مدرن در انواع کاربری ها
- قابلیت محدود نمودن دید با استفاده از پرده کرکره ای یا شیشه های هوشمند
معایب پارتیشن شیشه ای آکوستیک
پارتیشن شیشه ای آکوستیک با این که می تواند تا حد زیادی باعث کاهش صوت شود، معایبی را نیز دارا می باشد. از این معایب می توان به اشغال فضای بیشتر جهت نصب پارتیشن شیشه ای آکوستیک، نیاز به دقت بالا و نصب اصولی اشاره کرد.
قیمت پارتیشن شیشه ای آکوستیک
قیمت پارتیشن شیشه ای بر حسب نوع پارتیشن، نوع و ضخامت شیشه، ابعاد و … محاسبه می شود. البته باید بدانید که پارتیشن شیشه ای آکوستیک از قیمت بالاتری نسبت به پارتیشن شیشه ای معمولی برخوردار می باشد.